Stream Audio - Audiophile - Hifi - Házimozi High-End szaküzlet, márkabolt, bemutatóterem

0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
Lumin M1 hálózati zene lejátszó beépített erősítővel

Lumin M1 hálózati zene lejátszó beépített erősítővel

1 079 990 Ft /db

Lumin M1 hálózati zene lejátszó beépített erősítővel

Lumin

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

1 079 990 Ft /db

Elérhetőség: Készleten

Erdeklodjon : Készlet információ
Igen : Ingyenes szállítás
Erdeklodjon : Üzletünkben kipróbálható

Részletek

Lumin M1 a cég első beépített erősítőt tartalmazó hálózati audiólejátszója. Az M1  a legjobb minőségű digitális forrásjeleket kivételesen hitelesen megszólaló zenei hangzássá alakítja át. A Lumin M1 segítségével meghallgathatja a számítógépén tárolt zeneszámokat, ráhangolhatja a készüléket az internetes rádióadásokra. A beépíett 60W-os digitális erősítő fokozat megkerüli a hagyományos D/A átalakítást, így a digitális zenei információ végig digitális tartományban marad, csak az erőítő fokozat legvégén alakul át analóg jellé.

Szolgáltatásai, hangminősége, kezelhetősége szempontjából olyan magas színvonalú készülék amely alkalmas arra, hogy meggyőzze a még kétkedő zenekedvelőket: létezeik olyan audiofil szintű számítógépes zenelejátszás, amely bátran versenybe küldhető a high-end CD-lejátszókkal is. 
Lumin vezetékes interfésze révén képes a hálózathoz csatlakozni. Az ethernet hálózatból érkező hibátlan adathalmazt a készülék egy belső átmeneti tárolóba helyezi, majd onnan olvassa ki a nagy pontosságú belső órajel generátora segítségével. Így az időzítés függetleníthető a beérkező adatoktól, ami a jitter rendkívül alacsony szintjét eredményezi. A zenei állományok lejátszásához szükség van egy UPnP szabványt követő médiszerver szoftverre. Ez általában rendelkezésre áll, ha megfelelő NAS-on tároljuk a zenéket (pl. az általunk is forgalmazott Synology NAS modelleken). A DSD lejátszást nem támogatja mindegyik UPnP médiaszerver, ehhez  a gyártó elsősorban a MinimServert ajánlja. A készülék az AIFF, WAV, ALAC, FLAC, AAC és MP3, valamint DSD kódolású hangfájlok lejátszását támogatja, maximálisan 384Khz mintavételezéssel és 32 bit felbontással, DSD esetén 5.6 MHz 1 bit a maximális felbontás. A cég saját, ingyenesen letölthető iPad alkalmazással biztosítja a készülék vezérlését, de a vezérlés lehetséges más Upnp szabvány követő controller alkalmazással is.

Műszaki adatlap

További információk

Bemutatótermünkben kipróbálható Egyeztetés után
Gyártó Lumin
Alumínium előlap Igen
Digitális kijelző (LCD / OLED / stb.) Igen
Magas minőségű alkatrészek Igen
Válogatott alkatrészek Igen
Kiemelkedően tiszta hangzás Igen
Rövid jel utak a bemenetek és kimenetek között Igen
Standby mód Igen
Táv vezérelhető Igen
Digitális Jelprocesszor (DSP) Wolfson WM8741 DAC
DNLA csatlakozás Igen
DSD / AIFF támogatás Igen
Internetes tartalmak elérése Igen
Szeparált tápegység Igen
Nagy kapacitású elektrolit kondenzátorok Igen
MOSFET fokozatok Igen
Nagy szilárdságú mechanikai felépítés Igen
Nagy sűrűségű, rezonanciamentes alapzat Igen
Egyéb jellemzők Beépített erősítő, 4 - 8 ohm , 8 ohm 60W, 4 ohm 100W csatornánként,
Aranyozott csatlakozó Igen
Wifi kommunikáció Igen
Ethernet csatlakozó Igen
Külső HDD csatlakozó Igen
USB csatlakozó Igen
Támogatott lemezek / formátumok DSF (DSD), DIFF (DSD), DoP (DSD), FLAC, Apple Lossless (ALAC), WAV, AIFF, MP3, AAC (in M4A container), PCM, 44.1kHz - 384kHz, 16 - 32bit, Stereo DSD, 2.8MHz - 5.6MHz, 1bit, Stereo
Audio D/A átalakító Igen
Kimenő teljesítmény névleges / zenei (Watt) 2 x 60, 2 x 100
Frekvencia átvitel (Hz) 20 - 20000
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm) 361 x 58 x 323
Tömeg (csomagolás nélkül - kg/db) 4,5
IEC lecsatlakoztatható tápkábel Igen
Színválaszték Prémium ezüst
Mennyiség A megadott ár darabra vonatkozik!
Garancia 2 év hivatalos magyarországi garancia
Készlet információ Érdeklődjön (változó készlet)
  1. Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Írja le saját véleményét

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag
Minőség
Ár / érték
Ár

Egész szépen kibővült a kezdetben csak egy készülékből álló Lumin paletta. Jelenleg négy lejátszó közül válogathatunk: a csúcs S1-et követi a már nálunk járt A1, az alatt a T1, a sort pedig a D1 zárja. Az árak is nagy szórást mutatnak, hiszen a legdrágább és a legolcsóbb Lumin között hárommillió forint a különbség! Ez így elég durván hangzik, és a félmillió is elég nagy összeg ahhoz, hogy legyen mit számon kérni a D1-en. Nem csak azért hasonlítanám az A1-hez, mert az már járt nálam, hanem azért is, mert a műszaki tartalmát is ettől a modelltől örökölte. Na, azért nem mindent, azt gyorsan tegyük hozzá. Ami első blikkre feltűnik, az a készülékház mérete és kidolgozása. Az egy alumínium tömbből mart ház átadta a helyét egy jóval egyszerűbb, (talán már túlságosan is egyszerű) lemezborítású laknak, aminek már csak az előlapját uralja a vaskos könnyűfém. A kijelző mérete és logikája megmaradt, ugyanúgy nehezen olvasható, de legalább szép tipográfiát használ. Gombot csak egyetlenegyet találunk rajta, azt is hátul kell keresni, ő lenne a főkapcsoló. Szintén arrafelé kell keresni a csatlakozókat, az A1-hez hasonlóan itt is egy elég hosszú „árnyékoló” lemez alá, mögé rejtve. Van rajta egy pár RCA, egy pár XLR analóg kijárat, egy BNC-s S/PDIF kijárat, földelő csatlakozó, 2 USB A típusú bemenet és természetesen egy RJ45-ös hálózati csatlakozó. 


Lumin hálózati lejátszóNapjainkban  nagyfelbontású digitális felvételek lejátszásával tudjuk a legjobb hangzás élményt szerezni az otthoni környezetveb. Számos helyet találunk az interneten, ahonnan 96Khz-es vagy 192Khz-es mintavételi frekvenciával készült 24 bites FLAC vagy AIFF fájlok tölthetőek le. A nagy sávszélességű letöltéseknek és a lemezipar internettel kötött barátságának köszönhetően ma már natív 1 bites DSD (Direct Stream Digital, közvetlen digitális adatfolyam) fájlok is elérhetőek. Ehhez viszont sokszor némi kis átalakítás t kell végeznünk a lejátszó készülékekben és még mindig csak kevés olyan D/A jelátalakító kapható, amely közvetlenül tudja fogadni és kezelni a DSD formátumú digitális jeleket, de szerencse, hogy gyorsan nő a számuk. 


Hasonló árú termékek (+/-10%)