Stream Audio - Audiophile - Hifi - Házimozi High-End szaküzlet, márkabolt, bemutatóterem

0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
Emelkedő irány beállítása

7 Termék

Gyakran szembesülünk azzal a dilemmával az ügyfelek irányából, hogy milyen kivitelű és típusú mélysugárzót vásároljon az adott igényeihez mérten. Mivel itt is sok „városi legenda” kering, megpróbálunk a teljesség igénye nélkül útmutatót nyújtani az induláshoz, de mint minden „hangkeltő” berendezésnél, itt is azt tanácsoljuk, hogy a végleges választás előtt (egy színvonal felett) mindenképp a személyes szaktanácsadás utáni meghallgatás legyen a döntő szempont. Jelen írásunk inkább az alapozásként, mintsem átfogó szakmai tanácsként érdemes olvasni. 

Tovább olvasom...
Posted in Tippek, tanácsok

A hifi / házimozi termékek egyik alap eszköze az erősítő. Mindegy, hogy az egy kis jelszintű (phono, előerősítő, stb.) vagy esetleg egy közepes, nagy jelszínű típus (integrált, fejhallgató, végerősítő), a lényeg a bemenő jelszint bizonyos mértékű erősítése lehetőség szerint jelalak, fázismenet és sok egyéb villamos paraméter torzulása nélkül. Gondolhatnánk azt, hogy ez a 21. században már nem lehet különösebben nagy kunszt, hiszen a jelenlegi technológia mellett minden adott az olyan erősítők gyártására, mellyel a hifi / házimozi felhasználó boldogan juthat a minden napi betevő zenei / mozi élményéhez. A bevezetőből talán már sejthető, hogy ez sem lesz ilyen egyszerű, hiszen sok olyan tényező befolyásolja a készülékek gyártását és azok hangminőségét, tulajdonságait, melyeket részben a vásárlói igények, az aktuális trendek, részben a felhasznált anyagok és tervezési technológiák határoznak meg.

Tovább olvasom...

Címkék:

Posted in Tippek, tanácsok

10 végzetes baklövés Hifi / Házimozi vásárlás során!

Házimozi / Hifi vásárlás előtt állsz? Érdemes az alábbiakat szem előtt tartani, mielőtt a vásárlás több pénzedbe kerül, mint amire szükség lenne!

Tovább olvasom...

Címkék:

Posted in Tippek, tanácsok

Naponta számtalan érdeklődő fordul hozzánk hangsugárzó vásárlással kapcsolatos kérdéseivel, érdeklődésével. Gyakran merül fel az az igény, hogy telefonon keresztül ajánljunk bizonyos preferenciák alapján konkrét hangsugárzókat, azonban szinte minden alkalommal ki kell ábrándítanunk a kérdéseivel felénk forduló ügyfeleinket. Egyszerűen nem lehet pár mondat alapján 100%-os ajánlásokat tenni. Mivel a hallás szubjektív dolog, ezért mindenkinek más a személyes véleménye egy megszólaló hangdobozról. Az egyéni ízlés mellett erősen befolyásoló tényező a rendszer egyes elemei, a kábelek, a fogadó helység akusztikája, és az elhelyezhetőség. Nyilván a tapasztalatunkból adódóan nagyobb rálátásunk van arra, hogy egy-egy adott igény esetén, merre érdemes elindulni, viszont az esetek túlnyomó többségében a személyes találkozó és a meghallgatás szinte elkerülhetetlen.

Tovább olvasom...
Posted in Tippek, tanácsok

Cikkünk első részében érintőlegesen átfutottuk a hangsugárzó vásárlás buktatóit, és néhány konkrét dolgot is leírtunk, amik alapján ne hozzunk döntést, illetve milyen szempontokat tartsunk szem előtt, mielőtt megvesszük hangsugárzóinkat. Most folytatjuk a dolgot és további gyakorlati tanácsokkal próbáljuk a leendő vásárlót segíteni, mind a választásban, mind a későbbi elhelyezésben, hogy az öröm ne üröm legyen. 

Tovább olvasom...
Posted in Tippek, tanácsok

Az akusztika hatásaival foglalkozó elmélkedőnk első részéből megtudhattad, hogyan ronthatja el a szoba, illetve annak berendezése a hifi vagy házimozi által nyújtott hangélményt. A második részből megismerheted, hogyan tehetsz ez ellen, vagyis  miként javíthatod kisebb-nagyobb munkával és költségráfordítással rendszered hangzását.

Tovább olvasom...
Posted in Tippek, tanácsok

Lehet, hogy mikor hifit vagy házimozit szeretnél vásárolni, bőszen tanulmányozod a műsorforrások, erősítők és hangfalak műszaki paramétereit. Van azonban egy láncszem, az utolsó és gyakorlatilag legdrágább, amit valószínűleg te is figyelmen kívül hagysz: a saját szobád, ahova a cuccot tenni akarod. A helyiség akusztikája olyan fontos, hogy egyes esetekben jobban befolyásolja a hangzást, mint az egész rendszer. Szerencsére te is tudsz ezen javítani - akár olcsó vagy ingyenes eszközökkel. Hogyan? Megtudod a cikkünkből.

Tovább olvasom...
Posted in Tippek, tanácsok
Emelkedő irány beállítása

7 Termék