Immáron a hátunk mögött tudhatjuk a 2013-as Audio és Vision Show-t is, melyen, az előzetes tervekhez képest nem egy, hanem két szobával, két különböző rendszer összeállítással mutattuk be a kiállításra látogatóknak a cégünknél még frissnek számító Audia Flight High-End komponenseket.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Az „M” szinten a Dán Dali hangsugárzói közül, az Epicon 2-es monitor doboz, és az Epicon 6-os álló hangsugárzó volt hallható, Audia Flight Three integrált sztereó erősítő és CD páros, valamint Audia Flight Two integrált erősítő és Audia Flight CD One M CD lejátszó segítségével. A kábelezés és az áramálltás tekintetében Harmonic TechnologyNordost és Isotek márkák segítették a rendszer elemeinek összeköttetését.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Nagyon sok látogató elégedetten időzött több tíz perceket is itt, és sok pozitív visszajelzést kaptunk a hallott hang tekintetében, de persze előfordult negatív kritika is…hát ilyen a „pop-szakma”…a hallott hang erősen szubjektív, így nem lehet mindenkinek megfelelni, pláne nem egy, egy napos setup után. Az emeleti szinten, a 110-es szobában a JVC DLA-X35-ös vetítővel megjelenített 240cm széles látható képé volt a főszerep. A hangért a Stream Audio Kft. kínálatában új terméknek számító, de a bemutató teremben már meghallgatható Focal Diablo Utopia front és Focal 826 VW SE háttér sugárzó volt a felelős, szintén Audia Flight elektronikákkal, melyek kicsit trükkösen voltak bekötve.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Az alap koncepció az volt, hogy a vetített kép mellé rendhagyó módon sztereó hangot prezentálunk, koncert felvételek lejátszása közben, azonban a Focal termékek hazai importőre a Penna Média Kft. közreműködésével lehetőség nyílt egy érdekes demo opcióra. Ez nem más, mint az újdonságnak számító dupla kétmikrofonos 24bit / 96Khz-es audiophile natív felvételek lejátszása, mely az Andrasev testvérek (Andrasev Milán – Andrasev Ákos (Andramedia Kft)) keze munkáját dicsérik. (ezúton is köszönjük a segítségüket!)

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Ezek a felvételek elsősorban komolyzenei előadások során készülnek, speciális eszközökkel, különleges felvételi körülmények között, mindennemű utólagos beavatkozás nélkül.  A végeredmény olyan fantasztikusan nagy dinamikával, és jelenlét érzettel megáldott hang, ami az eddigi kétmikrofonos sztereó komolyzenei műveknél nem elérhető. Mivel azonban itt valós 4 vagy akár 6 csatornában történik a felvétel, így szükségessé vált a rendszer sztereóról több csatornássá való bővítése. Ezt egy Oppo BDP-105-ös lejátszó pre-out többcsatornás kimenete segítségével oldottuk meg, aminek is a front és háttér kimenetei az Auda Flight One sztereó integrált erősítőbe csatlakoztak. Ez az erősítő sztereó készülék létére rendelkezik egy 6 csatornás be és kimenettel, mely előerősítőként is funkcionál. A Flight One készülékből kijövő front oldali előerősített jel végül az Audia második legnagyobb A-osztályú végerősítőjét hajtotta, az Audia Flight A-100-at, mely Dynavoice Silverstar kábellel csatlakozott a Diablo Utopia csatlakozóira. A háttér sugárzók meghajtására pedig a Flight One saját beépített erősítője gondoskodott. A kellő mélytartomány megjelenítése végett, na meg a frontsugárzók legalsó jelenlét érzetének megjelenítése érdekében a Dynavoice új sorozatú zárt mélysugárzója, a Thunder T-12 volt bekötve. A rendszert itt is Isotek tápellátás szűrte, és látta el a megfelelő áramigénnyel.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

A megszólalás itt sem volt 100%-os de igyekeztünk a lehető legjobbat kihozni a rendelkezésre álló idő, és lehetőségek tekintetében, mely úgy érezzük valamelyest sikerült, hiszen többen a legjobb hang gyanánt jellemezték a hallottakat. A kiállítás során vegyes koncertfelvételek mellett minden egész órában negyed órás komolyzenei felvételek bizonyították, hogy igenis van új a nap alatt, hiszen szinte állandóan teltházas bemutatókat tarthattunk az érdeklődők számára. 
Az emeleti szobában a fentiek mellett a Focal új Chorus 700-as és 900-as Aria sorozatú len anyagú membránokkal szerelt hangsugárzói, az electra sorozat monitor doboza és az elsősorban studió célokra fejlesztett, azonban az otthoni gyarkolatban is tökéletes SM9-es utopia hangszóró készlettel rendelkező aktív stúdió monitor sugárzó is megtekinthető volt. A 2013-as év legjobb fejhallgatója is fülügyre vehető volt ugyanitt, hiszen a Focal Spirit One bárki számára hallgatható állapotban díszelgett az asztalon. 
A 110-es szoba adott még helyet a szintén nemrég a kínálatba került Ortofon hangszedők, kábelek és kiegészítők apróbb kiállításának, mely igen nagy népszerűségnek örvendett az analóg párti hifisták körében. 


Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.

Audio és Vision show 2013 Stream audio Kft.
Audio és Vision show 2013 ORTOFON
Úgy érezzük jól sikerült a kiállítás, mely természetesen a látogatók, érdeklődők érdeme is, hiszen a befektetett energia, a rengeteg munka meghozta gyümölcsét és sok elismerő dicséretben lehetett részünk. Ezt mindenképp köszönjük, és reméljük, hogy jövőre újra találkozunk a Westend Hilton falai között. 

Aki esetleg lemaradt, vagy úgy érzi, hogy szeretné a kiállításon látott termékeket újra meghallgatni, kellemesebb és kedvezőbb körülmények között, azt egy előzetes egyeztetés után várjuk cégünk bemutató termébe. 

cikk: Stream Audio