0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 201

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

octave-audio-v40-se-high-end-erosito-tesztA gyártó egészen a csillagos égig nyújtózó erősítő választékának alulról a második modellje a sikeres V 40 és V 50 típusok technológiái alapján felépített V 40 SE, ami a leírások szerint egy igazi all-rounder készülék mindenféle zenéhez és szinte mindenféle hangsugárzóhoz.

A többi Octave készülékhez hasonlóan a V 40 SE is egy igazán stabil konstrukció megbízható műszaki háttérrel, egy olyan modell, amely mehet akár éjjel-nappal vagy szólhat jó hangosan, bírja a strapát és szinte semmiben sem korlátozza tulajdonosát. 2×40 Watt teljesítményét csatornánként két darab TungSol 6550-es teljesítmény pentóda állítja elő, precíz BIAS kontrol és Monitoring System felügyelete mellett. Hasonlóan a legtöbb Octave modellhez a V 40 SE is továbbfejlesztett pentódás konfiguráción alapul, ami többek között stabil működést biztosít számára a különféle hangsugárzók instabil impedanciái ellenében is.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio-physic-avanti-high-end-allo-hangsugarzo-tesztAz Avanti az Audio Physic hangsugárzók hierarchikusan felépített választékában illusztris, az igényes vásárlók által keresett árkategóriában foglal helyet. Az ok, amiért ezt a megállapítást előrebocsátottuk, az a tény, hogy az egymillió forint alatti árkategóriába sorolt hangsugárzóktól előrelépést jelentők közül nem a tőlük egy-két százezres különbséggel beárazott modellek között kell keresni. Emelni kell a tétet a duplájára. A magazinunkban kiválóan szerepelt Classic 20 modellről szinte ráugrunk az Avanti klasszikusan három utas hangsugárzójára, aminél az optikai élmény csak két hangszórót láttat – megnyugtatásul: meg van a mély-hangszóró, csak éppen benne! No, Avanti tutti – ahogyan kedvenc karmesterem mondaná!

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Octave Audio V 40 SE High-end elektroncsöves erősítő tesztA ma ismert Octave Audio cég eredete az 1968-ban Karl-Heinz Hofmann által megalapított Hofmann Transzformátor Tekercselő üzem beindulásáig vezethető vissza. A cég jelentős, oltalom alatt álló, műszaki és gyártási tapasztalat birtokában fejlesztette és fejleszti mai is a transzformátorokat és gyárt saját tervek alapján kialakított részegységeket. Az Octave alkatrészek gyártási kiválósága és a megbízhatóság jelenti a cég évtizedek óta egyenletes stabilitását. Karl-Heinz fia, Andreas Hofmann, már szinte beleszületett a tervezésbe és az erősítők építésébe. A „főnökség” az 1980-as évek óta céltudatosan kialakította ki a cég széles választékát, amelyben mindenki, aki az elektroncsöves erősítést kedveli, megtalálhatja kedvencét.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

quadral-ascent-80le-audiophile-hangfal-tesztA korábban még három állódobozból álló Ascent család legnagyobb típusa, az Ascent 90 LE (nem kilencven lóerő) időközben megszűnt, így a korábban nálunk is nagyon szépen szerepelt Ascent 70 LE felett elhelyezkedő, három-utas kivitelű, és kellően impozáns méretekkel rendelkező Ascent 80 LE vette át a csúcsmodell szerepét.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

octave-audio-v110-se-high-end-elektroncsoves-sztereo-erosito-tesztA cégnél Andreas Hofmann a műszaki tervezés, és gyártás felelőse 1975 óta, amikor is az Octave az első erősítőjét bemutatta. A cég múltja 1968-ig nyúlik vissza, de a kezdetekben transzformátorok gyártására szakosodtak. Mint azzal mindenki tisztában van, transzformátorok minden erősítőbe kellenek, sőt különleges minőségű trafóra van szükség az elektroncsöves végfokok kicsatolásához. Ebben rejlik az Octave titka is, hiszen egy jól elkészített, csendes, nagy sávszélesség átvitelére képes transzformátor igazi kincs. Ők ezt maguknak tudják gyártani, ami rögtön fél siker

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

quadral-aurum-a8-audiophile-sztereo-integralt-erosito-tesztAz elsősorban hangsugárzó gyártóként ismert és jegyzett Quadral a felső kategóriás Aurum modellcsaládja mellé évek óta kínál azonos márkanéven nívós elektronikákat is, amelyeknél éppen most volt típusváltás, másik újdonságként pedig az A8 integrált erősítőt immár nálunk is meg lehet vásárolni, így mi is megismerkedhettünk vele. Noha a korábbi A5 típust leváltó A8 valamint C8 jelű CD játszó párja a hangsugárzók okán jól csengő Aurum márkanéven kerül forgalomba, természetesen a gyártó más típusai mellé, sőt, bármilyen kategóriában hozzá illő hangsugárzó mellé meg lehet vásárolni, hiszen a néven és a design elemeken kívül nincs olyan speciális jellemzője, amely révén kizárólag az Aurum dobozokhoz illene. Rangját azonban jól jelzi az Aurum sugárzók hosszú sorával „bejáratott” és emlékezetessé tett név, amelyre, amint azt a következőkben látni fogjuk, a készülék tökéletesen méltónak bizonyul.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

lindemann-audio-musicbook-15-dsd-referencia-dac-es-musicbook-55-high-end-vegerosito-tesztA digitális elektronikai tervezés kontra zeneiség ellentétpár feloldására a Lindemann Audio egy teljesen új megközelítést talált. Céljuk, hogy a hangminőség egyben életminőséget is jelentsen és feledtesse az alkalmazott technológiát. Az érthető, hogy egy audio eszköz létrehozásakor a mérnökök a méréseket helyezik előbbre, de a tény azonban az, hogy a Lindemann Audio cég vezetése, technikusai, tesztelő szakemberei ragaszkodnak az emberi fül – mint a végső bíró – ítéletéhez. A végsőkig kihegyezett műszaki adatokat jó látni, de az eredményt, a muzsikát nagyon jó hallgatni! A Musicbook „titka” a kivételesen jó hangzás – mert kívánatos egy zenei reprodukció, amely olyan természetes és hiteles amennyire csak lehet.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

octave-audio-v-40-se-high-end-elektroncsoves-erosito-tesztHívjanak nyugodtam Pavlov kutyájának, de napjainkban, amikor végre egy nem Kínában készült elfogadható árú elektroncsöves erősítő kerül a kezeim közé, hát összefut a nyál a számban. És bár a kínai import cunamiként duzzadó hullámban árad, szerencsére nem jelenti azt, hogy mindenki összepakolt, és hazament. Úgy értem ezt a dolgot, hogy még mindig megtalálható a piacon néhány a régi, és új iskola követőiből Észak-Amerikából, jelen vannak az egzotikus olasz, és francia márkák, és persze néhány hagyományos megjelenésű, kiváló hangzású angol márkanév az audió technikában. Egyre több helyen lehet róluk hallani, és remélem, ez a tendencia csak fokozódik idővel. Mindezt szem előtt tartva mikor megkaptam ezt a készüléket, nagy meccsre készültem, a kezemben tartott hatalmas korsó Pilsnerrel.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Quadral AURUM RODAN 9 High-End hangsugárzó tesztA Quadral Aurum sorozat kilencedik változatában a nagyobbik állványos sugárzó után egy jókora árugrással (nagyjából dupla áron) léphetünk be az álló modellek világába, amely az elődjénél karcsúbb, elegánsabb és így még inkább lakás és háziasszony barát Rodan típussal kezdődik.
A diófa verzióban roppant kellemes, otthonos látványt nyújtó Rodan 9 egy közel egy méter magas három-utas, front reflex rendszerű álló hangsugárzó, melynek a wooferek alatt elhelyezkedő reflex nyílása az egyedi látványvilágot biztosító gumihúrok közül kandikál ki. A doboz levágott élű előlapjának legfelső részén, lényegében egy „befalazott” kicsi monitort imitálva helyezkedik el egymáshoz jó közel a korábbi élénksárga helyett diszkrét fekete színű vadonatúj quSense ribbon magassugárzó és a 155 mm-es Altima fantázianevű alumínium, titánium és magnézium kompozíciójú, sötét ezüstszínű membránnal rendelkező középsugárzó.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Vincent Audio SV-227 - audiophile sztereó erősítő tesztA Vincent Audio 20 éve hozza a formát. Az eredeti elképzeléshez híven, hangzásminőséget adni nem csillagászati árért, kihívásokkal teli feladat. Ehhez már a kezdetekkor tervezői zsenialitás és kiforrott technológia kellett. A 227-es kiválóan feldolgozott alapanyagokból okosan épített hibrid erősítő és egy USB-DAC házassága, de nem kizárólag a legújabb gyűjtőszenvedély, a fájl-alapú zenelejátszás kiszolgálásának érdekében lett kifejlesztve. Ráadásul a Vincent Audio SV-227-es egy olyan integrált erősítő, amelyben nem is alapszinten megtapasztalhatjuk mindkét erősítési világot, az elektroncsöves hang eleganciáját és a tranzisztoros erősítés előnyeit. Beavatottabbak emlékeznek még az igencsak kifinomult elődre az SV-226 MkII modellre, nos az élet folytatódik, íme az aktuális utód.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 201

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Rega planar lemezjátszók Octave Audio erősítők