Tanácsadás - Demó CSAK egyeztetett időpontban!
                      H-CS     10-18    (+36) 30 211 52 53  
                      K-Sze-P  10-17    (+36) 30 530 61 92

0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 197

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

octave-audio-v110-se-high-end-elektroncsoves-sztereo-erosito-tesztA cégnél Andreas Hofmann a műszaki tervezés, és gyártás felelőse 1975 óta, amikor is az Octave az első erősítőjét bemutatta. A cég múltja 1968-ig nyúlik vissza, de a kezdetekben transzformátorok gyártására szakosodtak. Mint azzal mindenki tisztában van, transzformátorok minden erősítőbe kellenek, sőt különleges minőségű trafóra van szükség az elektroncsöves végfokok kicsatolásához. Ebben rejlik az Octave titka is, hiszen egy jól elkészített, csendes, nagy sávszélesség átvitelére képes transzformátor igazi kincs. Ők ezt maguknak tudják gyártani, ami rögtön fél siker

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

quadral-aurum-a8-audiophile-sztereo-integralt-erosito-tesztAz elsősorban hangsugárzó gyártóként ismert és jegyzett Quadral a felső kategóriás Aurum modellcsaládja mellé évek óta kínál azonos márkanéven nívós elektronikákat is, amelyeknél éppen most volt típusváltás, másik újdonságként pedig az A8 integrált erősítőt immár nálunk is meg lehet vásárolni, így mi is megismerkedhettünk vele. Noha a korábbi A5 típust leváltó A8 valamint C8 jelű CD játszó párja a hangsugárzók okán jól csengő Aurum márkanéven kerül forgalomba, természetesen a gyártó más típusai mellé, sőt, bármilyen kategóriában hozzá illő hangsugárzó mellé meg lehet vásárolni, hiszen a néven és a design elemeken kívül nincs olyan speciális jellemzője, amely révén kizárólag az Aurum dobozokhoz illene. Rangját azonban jól jelzi az Aurum sugárzók hosszú sorával „bejáratott” és emlékezetessé tett név, amelyre, amint azt a következőkben látni fogjuk, a készülék tökéletesen méltónak bizonyul.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

lindemann-audio-musicbook-15-dsd-referencia-dac-es-musicbook-55-high-end-vegerosito-tesztA digitális elektronikai tervezés kontra zeneiség ellentétpár feloldására a Lindemann Audio egy teljesen új megközelítést talált. Céljuk, hogy a hangminőség egyben életminőséget is jelentsen és feledtesse az alkalmazott technológiát. Az érthető, hogy egy audio eszköz létrehozásakor a mérnökök a méréseket helyezik előbbre, de a tény azonban az, hogy a Lindemann Audio cég vezetése, technikusai, tesztelő szakemberei ragaszkodnak az emberi fül – mint a végső bíró – ítéletéhez. A végsőkig kihegyezett műszaki adatokat jó látni, de az eredményt, a muzsikát nagyon jó hallgatni! A Musicbook „titka” a kivételesen jó hangzás – mert kívánatos egy zenei reprodukció, amely olyan természetes és hiteles amennyire csak lehet.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

octave-audio-v-40-se-high-end-elektroncsoves-erosito-tesztHívjanak nyugodtam Pavlov kutyájának, de napjainkban, amikor végre egy nem Kínában készült elfogadható árú elektroncsöves erősítő kerül a kezeim közé, hát összefut a nyál a számban. És bár a kínai import cunamiként duzzadó hullámban árad, szerencsére nem jelenti azt, hogy mindenki összepakolt, és hazament. Úgy értem ezt a dolgot, hogy még mindig megtalálható a piacon néhány a régi, és új iskola követőiből Észak-Amerikából, jelen vannak az egzotikus olasz, és francia márkák, és persze néhány hagyományos megjelenésű, kiváló hangzású angol márkanév az audió technikában. Egyre több helyen lehet róluk hallani, és remélem, ez a tendencia csak fokozódik idővel. Mindezt szem előtt tartva mikor megkaptam ezt a készüléket, nagy meccsre készültem, a kezemben tartott hatalmas korsó Pilsnerrel.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Quadral AURUM RODAN 9 High-End hangsugárzó tesztA Quadral Aurum sorozat kilencedik változatában a nagyobbik állványos sugárzó után egy jókora árugrással (nagyjából dupla áron) léphetünk be az álló modellek világába, amely az elődjénél karcsúbb, elegánsabb és így még inkább lakás és háziasszony barát Rodan típussal kezdődik.
A diófa verzióban roppant kellemes, otthonos látványt nyújtó Rodan 9 egy közel egy méter magas három-utas, front reflex rendszerű álló hangsugárzó, melynek a wooferek alatt elhelyezkedő reflex nyílása az egyedi látványvilágot biztosító gumihúrok közül kandikál ki. A doboz levágott élű előlapjának legfelső részén, lényegében egy „befalazott” kicsi monitort imitálva helyezkedik el egymáshoz jó közel a korábbi élénksárga helyett diszkrét fekete színű vadonatúj quSense ribbon magassugárzó és a 155 mm-es Altima fantázianevű alumínium, titánium és magnézium kompozíciójú, sötét ezüstszínű membránnal rendelkező középsugárzó.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Vincent Audio SV-227 - audiophile sztereó erősítő tesztA Vincent Audio 20 éve hozza a formát. Az eredeti elképzeléshez híven, hangzásminőséget adni nem csillagászati árért, kihívásokkal teli feladat. Ehhez már a kezdetekkor tervezői zsenialitás és kiforrott technológia kellett. A 227-es kiválóan feldolgozott alapanyagokból okosan épített hibrid erősítő és egy USB-DAC házassága, de nem kizárólag a legújabb gyűjtőszenvedély, a fájl-alapú zenelejátszás kiszolgálásának érdekében lett kifejlesztve. Ráadásul a Vincent Audio SV-227-es egy olyan integrált erősítő, amelyben nem is alapszinten megtapasztalhatjuk mindkét erősítési világot, az elektroncsöves hang eleganciáját és a tranzisztoros erősítés előnyeit. Beavatottabbak emlékeznek még az igencsak kifinomult elődre az SV-226 MkII modellre, nos az élet folytatódik, íme az aktuális utód.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio-physic-avanti-high-end-hangfal-tesztA német cég olasz nevű (Előre) hangsugárzója valóságos legendának számít még a többi kitűnő dobozuk között is, ezért a gyártó fennállásának 30. évfordulójára felfrissülve és teljesen megújulva tért vissza a porondra, hogy az új generáció tagjaival vállvetve folytassa hódító útját. A merészen hátrafelé dőlő, magas, keskeny, és nagyon mély, különféle izgalmas színekben pompázó kabinet elsőre hibátlan kidolgozásával és eleganciájával fogja meg az embert, de ebben az árosztályban mindez még nem lenne elég a dicsőséghez, hiszen ennyiért már általában nagyon igényes és sok esetben egyedi hangsugárzókat lehet kapni. Mindennek ellenére azért bőven vannak az Avantinak olyan részletei, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni még a felső kategóriában sem, például a magas és középhangszórók relatíve kicsi területe, amelyet egy speciális szendvics szerkezetű üveg előlap fed. Az ízléses és meglehetősen egyedi fekete idomot ízlés szerint hangszóró selyemmel is lehet helyettesíteni, ha valakinek a hangszórók kósza partvisnyelektől és egyéb rájuk leselkedő veszedelmektől való védelme az extravagáns megjelenésnél fontosabbnak számít.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio-physic-classic-10-es-classic-20-az-ujdonsag-erejevelAz Audio Physic hangfalai duplán döbbentettek meg minket az új Classic 10, és Classic 20 álló hangfalaival. A két modell közös tulajdonsága, hogy üveg panellel is rendelhető, emellett az, hogy mindkettő hangminősége túlmutat, ár kategóriáján.
Amint beléptem a hallgató szobába, megláttam az Audio Physic Classic 20 hangfalát, ahogy az elektronikához csatlakoztatva készen áll a meghallgatásra. Mivel is kezdjek? A válasz: valami jól ismert muzsikával, amelyet több százszor hallgattam már. Elindítva az első számot, máris Maria Phil - Malvina hangja áradt felém a fehér karcsú hangfalból. A hangzás gazdag, a mélyek gazdagon teltek, úgy érzem, mintha az énekes előttem állna a maga valóságában, míg a kíséret hangja valahonnan mélyen a háttérből szól. A hangnak alakja, és energiája van. Határozott, de nem kemény, könnyedén tölti be a nagyméretű helyiséget.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio-physic-classic-20-high-end-allo-hangfal-tesztHa minden művész tökéleteset és az összes elektronikai eszköz hibátlan produkciót nyújt, a remekművekhez való viszony és a helyzet akkor sem változik, amikor a hangsugárzókhoz ér az elkészített elektromos jel és a hangszórók átveszik a jelátalakítás szerepét. A felvételeken rögzített, élvezetes előadásokból páratlan élmény csak akkor jöhet létre, ha a hangsugárzó összes eleme műszakilag és akusztikusan egészen a legapróbb részletekig ki van dolgozva és össze van hangolva. Mindegyik Audio Physic munkatárs tudja, hogy nem csökken az igény a finom zenei részletek bemutatására – ezért konstruálják a kiváló hangsugárzóikat. A cél elérése érdekében az Audio Physic mérnökei a hullámelmélet fizikáját és az alapanyag-kutatás mai eredményeit végletekig kihasználva ismét a „pálya” új és szokatlan területét kísérletezte ki. Íme, a több részegységében formabontó megoldásokat tartalmazó Classic 20 álló hangsugárzó!

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Quadral Aurum Galan 9A német gyártó terjedelmes választékában afféle külön márkanévként létező felsőkategóriás Aurum sorozat immáron a kilencedik változatában kínálja magát az igényes vásárlóknak. A család kettő állványos hangsugárzója közül ezúttal a legkisebb Galan 9 került hozzánk, ami, mint azt rövidesen látni fogjuk, csupán vizuálisan kisméretű, minden másban a nála jóval nagyobb típusokkal vetekszik.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 197

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5