0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 208

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

lindemann-audio-musicbook-25-es-55-tesztA német Lindemann Audio manufaktúrát több mint 20 évvel ezelőtt alapították családi vállalkozásként. Ez a forma a mai napig megvan, garantálva, hogy csak kiváló minőségű termékek hagyhatják el a kis gyár kapuit. Eddigi működésük során gyártottak erősítőket (1993-ban ezzel kezdék, ez volt az AMP1 integrált), CD játszókat (1991, CD1) és hangsugárzókat is. Manapság ők is követik az egyre erősebben fújdogáló digitális szeleket és egészen változatos termékvonalat építettek a hálózatos lejátszók köré.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2017. szept. 11. 12:02:57

goldring-1022gx-hangszedo-teszt

A gyártó 1022GX típusjelű hangszedőjét az igényes zenehallgató számára ajánlja. A Goldring 1000 modellek sorozata a mai, modern, fejlett, mozgó-mágneses hangszedő-technológiát képviselik. A hangszedők jelen fejlettségi fokának minden előnyét birtokolják, beleértve a továbbfejlesztett követési képességet és a felhasználó által cserélhető tűket. Az utóbbi időben a mozgó-mágneses hangszedők fejlesztése főleg a barázdakövetés javulásában és a nagyobb áram leadására képes tekercsek kialakítása terén következett be. A mozgó-mágneses hangszedők mindig előnyben részesítik a kar- és phono-előerősítő kompatibilitást, valamint az egyszerű használatot. Míg a mozgó-tekercsesek kialakítása és árazása általában a magasabb régiókat, a mozgó-mágnesesek tervezése a jó ár/érték arány elérését célozza. Nos, lássuk mit tud a Goldring 1022GX, a „házi rivális”, a nagy legenda, a 1042 modell alatt eggyel!

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2017. szept. 4. 10:35:43

copland-audio-dac-215-tesztA Copland cég vezetője egyben a termékek tervezője is. Ole Møller több, mint 30 éve szerény szakmai alázattal dolgozik az audio iparban. A maga tervező-mérnöki módján az iparágat már több területen szolgálta. Az Ortofonnál is dolgozott a 80-as években, amikor barátai körében a hobbiból konstruált erősítőivel feltűnt. Ekkor határozta el, hogy saját márkát alapít. A gyors népszerűség átka, hogy nem tudta mennyiségileg kiszolgálni a keresletet, ezért a gyártást áthelyezte a svédországi Primare márka üzemeibe. Ez az időszak a 90-es évekig tartott, ma a Copland ismét 100%-os dán termék. Ole Møller nem olyan ember, aki erőszakos marketing hadjárattal adja el termékeit. Ő több mint tervező és tanácsadó, aki intelligens módon tudja megtartani saját helyét a piacon.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio-physic-classic-compact-allvanyos-hangsugarzo-tesztAz aprócska méretéhez képest meglehetősen súlyos, a drágább Audio Physictípusokhoz hasonlóan szintén szendvicsszerkezetű kabinettel rendelkező Classic Compact egy vérbeli szuper mini modell. A két-utas bassz-reflex rendszerű dobozkán első különlegességként hiába keresünk bármilyen alakú reflexnyílást vagy kivezetést, ugyanis a Classic 10 állódobozhoz hasonlóan az egyedülálló reflex rendszere egy speciális megoldással mindenféle reflexcső használata nélkül működik. A hangsugárzó speciális hangelvezetési rendszerében a doboz oldalainál lévő keskeny részeken keresztül távozik a levegő, a mélyfrekvenciák hatékony lesugárzását támogató szisztémában így például a közeli falak sem jelentenek problémát és a zavaró turbulencia jelenséggel sem kell számolni, miközben a megoldás valóban látványos erővel és energiával ruházza fel a kicsike „mindenhol szelelő” dobozt.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Copland AudioNéhány évnyi szünet után a Stream Audio jóvoltából újból megjelennek a dán Copland high-end készülékei a hazai piacon, újabb alternatívákat kínálva a kifinomult csöves elektronikák és a letisztult skandináv audio világ rajongói számára.

Tovább olvasom...
Posted in Hírek

2017. aug. 25. 7:52:21

Goldring 2400 tesztA Goldring cég történetének elmúlt 100 éve tele van „bogarakkal és gyöngyszemekkel”, sok tekintetben kiváló hangszedőkkel. A Goldring egy olyan cég, amely tevékenyen hozzájárul a zene nagyszerű élményének otthoni megvalósításában. Rendkívüli tudással és megbízható szakértelemmel foglalkoznak a hangszedők, lemezjátszók és kiegészítők fejlesztésével. Minden Goldring hangszedő javarészt kézzel készített, beleértve a tű szerelését, a kábelezést és a tekercselést. Vizsgálódásunkat a Goldring világába már kezdésnek egy gondosan felépített modellel a 2400 típussal kezdjük. A Goldring 2400 mozgó mágneses hangszedőt a legújabb anyagokból és fejlett technológiákkal alkották meg, így biztosítva, hogy a Goldring 2400 feszegesse a stílus és a teljesítmény határait.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

quadral-aurum-a8-sztereo-erosito-teszt

Az elmúlt évek tendenciája, hogy a komoly márkák gyártói elfordultak a keleti kooperációtól, sorra nyitottak üzemeket hazájukban és visszaálltak a 2000-es évek előtti alaphelyzetre. De mi van azokkal akik soha nem gyártottak vagy gyártattak Kínában? Érdekes, hogy a mindig is lokálpatrióta Quadral egy másik, ma jellemző vonulathoz csatlakozott, bővítette a német kézműves munkával előállított termékek körét. Fenenn hirdetik az új Aurum A8 igazi iker-mono felépítésű integrált erősítő modellt, amely kisipari, manufakturális gyártástechnológiával készült Németországban és kézzelfogható minőség az utolsó részletéig. Úgy tűnik a Hannover-ben gyártó mérnökök és technikusok tudják, a mai, magasabb mércével mért értékítélet ezt kívánja.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

octave-audio-v40-se-high-end-erosito-tesztA gyártó egészen a csillagos égig nyújtózó erősítő választékának alulról a második modellje a sikeres V 40 és V 50 típusok technológiái alapján felépített V 40 SE, ami a leírások szerint egy igazi all-rounder készülék mindenféle zenéhez és szinte mindenféle hangsugárzóhoz.

A többi Octave készülékhez hasonlóan a V 40 SE is egy igazán stabil konstrukció megbízható műszaki háttérrel, egy olyan modell, amely mehet akár éjjel-nappal vagy szólhat jó hangosan, bírja a strapát és szinte semmiben sem korlátozza tulajdonosát. 2×40 Watt teljesítményét csatornánként két darab TungSol 6550-es teljesítmény pentóda állítja elő, precíz BIAS kontrol és Monitoring System felügyelete mellett. Hasonlóan a legtöbb Octave modellhez a V 40 SE is továbbfejlesztett pentódás konfiguráción alapul, ami többek között stabil működést biztosít számára a különféle hangsugárzók instabil impedanciái ellenében is.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio-physic-avanti-high-end-allo-hangsugarzo-tesztAz Avanti az Audio Physic hangsugárzók hierarchikusan felépített választékában illusztris, az igényes vásárlók által keresett árkategóriában foglal helyet. Az ok, amiért ezt a megállapítást előrebocsátottuk, az a tény, hogy az egymillió forint alatti árkategóriába sorolt hangsugárzóktól előrelépést jelentők közül nem a tőlük egy-két százezres különbséggel beárazott modellek között kell keresni. Emelni kell a tétet a duplájára. A magazinunkban kiválóan szerepelt Classic 20 modellről szinte ráugrunk az Avanti klasszikusan három utas hangsugárzójára, aminél az optikai élmény csak két hangszórót láttat – megnyugtatásul: meg van a mély-hangszóró, csak éppen benne! No, Avanti tutti – ahogyan kedvenc karmesterem mondaná!

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Octave Audio V 40 SE High-end elektroncsöves erősítő tesztA ma ismert Octave Audio cég eredete az 1968-ban Karl-Heinz Hofmann által megalapított Hofmann Transzformátor Tekercselő üzem beindulásáig vezethető vissza. A cég jelentős, oltalom alatt álló, műszaki és gyártási tapasztalat birtokában fejlesztette és fejleszti mai is a transzformátorokat és gyárt saját tervek alapján kialakított részegységeket. Az Octave alkatrészek gyártási kiválósága és a megbízhatóság jelenti a cég évtizedek óta egyenletes stabilitását. Karl-Heinz fia, Andreas Hofmann, már szinte beleszületett a tervezésbe és az erősítők építésébe. A „főnökség” az 1980-as évek óta céltudatosan kialakította ki a cég széles választékát, amelyben mindenki, aki az elektroncsöves erősítést kedveli, megtalálhatja kedvencét.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 208

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Vincent Audio SV-500 Audio Physic Classic 5