Stream Audio - Audiophile - Hifi - Házimozi High-End szaküzlet, márkabolt, bemutatóterem

0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 212

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

quadral-platinum-seven-allo-hangfal-tesztA Quadral ebben a gyártmányában egy jelentős és különleges technikai koncepciót valósít meg. A konstrukció fejlesztője Sascha Reckert egy speciális megoldás határait feszegeti. Az akusztika tudományán kívül az új Quadral Platinum+ Seven hangsugárzóban választ kapunk még néhány kérdésre. Meddig lehet az egyszerű, dísztelen hasáb kivitelének modernségét és szemrevalóságát fokozni? Mit tudnak a jelenleg gyártott Altima hangszórók? Milyen egy nyomókamrás konstrukció otthoni felhasználása? Mindez milyen hangot eredményez? Utána jártunk.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2017. nov. 22. 10:11:25

audio-physic-classic-5-hangfal-tesztAz elegánsan szögletes Classic 5 teljesen új hangszórókészlete tökéletesen jelzi, hogy a német specialistánál a típusváltás nem a marketingesek által vezérelt, mindössze különböző formai és kiviteli elemek módosításában kimerülő folyamat, hanem valódi értékteremtés és megújhodás. Az új hangszórók egyébként speciálisan a Classic 5 számára lettek kifejlesztve, annak érdekében, hogy a szoba-barátan keskeny és kompakt méretű hangsugárzó minden szempontból kiváló teljesítményt nyújthasson. A számukra megfelelő működési környezetről a stabil kabinet gondoskodik, amelybe a fontos helyekre merevítések kerültek, az aljába pedig egy rezgéscsillapító talpat építettek be a még jobb stabilitás és rezonancia kontrol érdekében.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

copland-audio-dac-215-tesztA dán Copland cég 1984-es alapítása óta kiváló minőségű csöves erősítőivel és CD játszóival vált ismertté, DA konvertert viszont egészen idáig nem gyártottak, többek között ezért is különleges a DAC 215 jelű modelljük, amely a típusjelében is benne lévő átalakító szerepkör mellett fejhallgató erősítő és előerősítő is egyben.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Thorens TD-206Magam is meglepődtem, de éppen két éve már annak, hogy nálam járt az utolsó Thorens lemezjátszó. Persze az utolsót nem „úgy” kell érteni. A Thorens TD-203-at a 309-es követte, most pedig a TD-206-os érkezett hozzám. Bő két hét állt rendelkezésemre, hogy megismerjem a német-svájci gyártó termékét.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

lindemann-audio-musicbook-25-es-55-tesztA német Lindemann Audio manufaktúrát több mint 20 évvel ezelőtt alapították családi vállalkozásként. Ez a forma a mai napig megvan, garantálva, hogy csak kiváló minőségű termékek hagyhatják el a kis gyár kapuit. Eddigi működésük során gyártottak erősítőket (1993-ban ezzel kezdék, ez volt az AMP1 integrált), CD játszókat (1991, CD1) és hangsugárzókat is. Manapság ők is követik az egyre erősebben fújdogáló digitális szeleket és egészen változatos termékvonalat építettek a hálózatos lejátszók köré.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2017. szept. 11. 12:02:57

goldring-1022gx-hangszedo-teszt

A gyártó 1022GX típusjelű hangszedőjét az igényes zenehallgató számára ajánlja. A Goldring 1000 modellek sorozata a mai, modern, fejlett, mozgó-mágneses hangszedő-technológiát képviselik. A hangszedők jelen fejlettségi fokának minden előnyét birtokolják, beleértve a továbbfejlesztett követési képességet és a felhasználó által cserélhető tűket. Az utóbbi időben a mozgó-mágneses hangszedők fejlesztése főleg a barázdakövetés javulásában és a nagyobb áram leadására képes tekercsek kialakítása terén következett be. A mozgó-mágneses hangszedők mindig előnyben részesítik a kar- és phono-előerősítő kompatibilitást, valamint az egyszerű használatot. Míg a mozgó-tekercsesek kialakítása és árazása általában a magasabb régiókat, a mozgó-mágnesesek tervezése a jó ár/érték arány elérését célozza. Nos, lássuk mit tud a Goldring 1022GX, a „házi rivális”, a nagy legenda, a 1042 modell alatt eggyel!

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2017. szept. 4. 10:35:43

copland-audio-dac-215-tesztA Copland cég vezetője egyben a termékek tervezője is. Ole Møller több, mint 30 éve szerény szakmai alázattal dolgozik az audio iparban. A maga tervező-mérnöki módján az iparágat már több területen szolgálta. Az Ortofonnál is dolgozott a 80-as években, amikor barátai körében a hobbiból konstruált erősítőivel feltűnt. Ekkor határozta el, hogy saját márkát alapít. A gyors népszerűség átka, hogy nem tudta mennyiségileg kiszolgálni a keresletet, ezért a gyártást áthelyezte a svédországi Primare márka üzemeibe. Ez az időszak a 90-es évekig tartott, ma a Copland ismét 100%-os dán termék. Ole Møller nem olyan ember, aki erőszakos marketing hadjárattal adja el termékeit. Ő több mint tervező és tanácsadó, aki intelligens módon tudja megtartani saját helyét a piacon.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio-physic-classic-compact-allvanyos-hangsugarzo-tesztAz aprócska méretéhez képest meglehetősen súlyos, a drágább Audio Physictípusokhoz hasonlóan szintén szendvicsszerkezetű kabinettel rendelkező Classic Compact egy vérbeli szuper mini modell. A két-utas bassz-reflex rendszerű dobozkán első különlegességként hiába keresünk bármilyen alakú reflexnyílást vagy kivezetést, ugyanis a Classic 10 állódobozhoz hasonlóan az egyedülálló reflex rendszere egy speciális megoldással mindenféle reflexcső használata nélkül működik. A hangsugárzó speciális hangelvezetési rendszerében a doboz oldalainál lévő keskeny részeken keresztül távozik a levegő, a mélyfrekvenciák hatékony lesugárzását támogató szisztémában így például a közeli falak sem jelentenek problémát és a zavaró turbulencia jelenséggel sem kell számolni, miközben a megoldás valóban látványos erővel és energiával ruházza fel a kicsike „mindenhol szelelő” dobozt.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Copland AudioNéhány évnyi szünet után a Stream Audio jóvoltából újból megjelennek a dán Copland high-end készülékei a hazai piacon, újabb alternatívákat kínálva a kifinomult csöves elektronikák és a letisztult skandináv audio világ rajongói számára.

Tovább olvasom...
Posted in Hírek

2017. aug. 25. 7:52:21

Goldring 2400 tesztA Goldring cég történetének elmúlt 100 éve tele van „bogarakkal és gyöngyszemekkel”, sok tekintetben kiváló hangszedőkkel. A Goldring egy olyan cég, amely tevékenyen hozzájárul a zene nagyszerű élményének otthoni megvalósításában. Rendkívüli tudással és megbízható szakértelemmel foglalkoznak a hangszedők, lemezjátszók és kiegészítők fejlesztésével. Minden Goldring hangszedő javarészt kézzel készített, beleértve a tű szerelését, a kábelezést és a tekercselést. Vizsgálódásunkat a Goldring világába már kezdésnek egy gondosan felépített modellel a 2400 típussal kezdjük. A Goldring 2400 mozgó mágneses hangszedőt a legújabb anyagokból és fejlett technológiákkal alkották meg, így biztosítva, hogy a Goldring 2400 feszegesse a stílus és a teljesítmény határait.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 212

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5