Stream Audio - Audiophile - Hifi - Házimozi High-End szaküzlet, márkabolt, bemutatóterem

0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 216

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Amennyire bőven van információ a Lindemann cég hálózati lejátszó, DAC- és erősítő termékeiről, annyira szűkszavú a termékbemutató az új Limetree elektronikákkal kapcsolatban. Pedig ez az új fejlesztés a vállalat elnökének, Norbert Lindemann fejlesztő mérnöknek, szíve csücske. Az új lemezjátszó-előerősítő modell a Limetree-sorozat első kész terméke, amelyet még több fog követni – tesztelésre is meg fogjuk kapni az újdonságokat, jelenleg a külföldi, piacvezető sajtóorgánumok szakírói ismerkednek velük.
A 2018-ban a 25. születésnapját ünneplő cég egy mini-sorozattal kívánja megünnepelni a jeles évfordulót. Közvetlenül az Axpona 2018 Chicago kiállítás után mi is megkaptuk a teszt-példányt, íme!

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio solutions figaro bA litván gyártó modelljeivel való közelebbi ismerkedést a Figaro sorozat „B” jelű állványos hangsugárzóval kezdtük el, amely lényegében a gyártó összes egyedi jellegzeteségéből hatásos ízelítőt nyújtott, hűen megmutatva, mit is gondol Gediminas Gaidelis és csapata a minőségi hangzásról.

Elképzelésük szerint nem bizonyosfajta karakterekhez, ízlésvilágokhoz vagy zenei műfajokhoz kell hangsugárzót tervezni, hanem a semlegesség lehető legtökéletesebb megvalósításával „egyszerűen” csak az adott zenei anyagokat kell hitelesen megszólaltatni. Így lesznek a hangsugárzók valóban műfajfüggetlenek, a megszólaltatott zenék pedig igazi egyéniségek, attól függően, hogyan álmodták meg őket. Ennek szellemében készült el a gyártó jelenlegi legfrissebb, a korábbi Rhapsodyt felváltó Figaro sorozata, melynek megalkotásán a litván csapat hat évig dolgozott. A high-end Vantage 5. Évfordulós típusok egyes megoldásait alkalmazó Figaro hangsugárzók lényegében a Rhapsody hangsugárzók továbbfejlesztett változatainak tekinthetők, gyártójuk szerint náluk minden szempontból jobb hangminőséggel és ráadásként kedvezőbb áron.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

audio solutions figaro mMég kevés információ áll rendelkezésre az AudioSolutions cégről, mivel nem régen, évtizedünk elején alakult. A vállalatot Gediminas Gaidelis, egy tehetséges hangszóró-fejlesztő mérnök alapította 2011 őszén, Vilniusban, Litvániában. Élete útjának első szakasza a lelkes amatőrt indította el, majd mindent kitanulva elkezdte vállalkozását. Gediminas családjában vérvonal a fával való foglalatosság, mondhatni, könnyű annak, „akinek a nagyapja volt a környék legjobb hírű kézműves mestere”. Egy részről sikerült ellesni a famunka fogásait, másrészről, mint a fiúk közül sokakat, Őt is az a zene, az autók és az elektronika érdekelte.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2018. júl. 3. 13:53:45

T.A.C C-35 CD lejátszóA Tube Amp Company-t – népszerűvé vált három betűjén a T.A.C. márkát – az 1990-es években a Sintron Vertriebs GmbH. részeként elektroncsöves erősítők tervezésére és gyártására alapították. A cél az volt, hogy olyan készülékeket fejlesszenek, amelyek a zene szerelmeseinek nagyon jó ár-teljesítmény arányt nyújtanak. A Tube Amp Company készülékei minden igényes zeneszerető ember kedvére szólnak, akik elvárják, hogy hangrendszerük a hangzásélmény eredményét hozza. A gyártási sorozatok különböző egységei minden tekintetben megfelelnek a magas technikai, minőségi és hangzási elvárásoknak.
Ez évben debütált a C-35 hibrid konstrukciójú modell, amely egyértelműen egy hangzáshűségben elkötelezett CD-lejátszó, az egyre magasabb elvárási színtet és keresletet is kielégíti. Tervezői közel harminc éves tapasztalattal rendelkeznek elektroncsöves teljesítményerősítők fejlesztésében és gyártásában, valamint, mivel a T.A.C. a Vincent leányvállalata, a CD-lejátszók építésében is.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

quadral-platinum-seven-allo-hangfal-tesztA Quadral ebben a gyártmányában egy jelentős és különleges technikai koncepciót valósít meg. A konstrukció fejlesztője Sascha Reckert egy speciális megoldás határait feszegeti. Az akusztika tudományán kívül az új Quadral Platinum+ Seven hangsugárzóban választ kapunk még néhány kérdésre. Meddig lehet az egyszerű, dísztelen hasáb kivitelének modernségét és szemrevalóságát fokozni? Mit tudnak a jelenleg gyártott Altima hangszórók? Milyen egy nyomókamrás konstrukció otthoni felhasználása? Mindez milyen hangot eredményez? Utána jártunk.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2017. nov. 22. 10:11:25

audio-physic-classic-5-hangfal-tesztAz elegánsan szögletes Classic 5 teljesen új hangszórókészlete tökéletesen jelzi, hogy a német specialistánál a típusváltás nem a marketingesek által vezérelt, mindössze különböző formai és kiviteli elemek módosításában kimerülő folyamat, hanem valódi értékteremtés és megújhodás. Az új hangszórók egyébként speciálisan a Classic 5 számára lettek kifejlesztve, annak érdekében, hogy a szoba-barátan keskeny és kompakt méretű hangsugárzó minden szempontból kiváló teljesítményt nyújthasson. A számukra megfelelő működési környezetről a stabil kabinet gondoskodik, amelybe a fontos helyekre merevítések kerültek, az aljába pedig egy rezgéscsillapító talpat építettek be a még jobb stabilitás és rezonancia kontrol érdekében.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

copland-audio-dac-215-tesztA dán Copland cég 1984-es alapítása óta kiváló minőségű csöves erősítőivel és CD játszóival vált ismertté, DA konvertert viszont egészen idáig nem gyártottak, többek között ezért is különleges a DAC 215 jelű modelljük, amely a típusjelében is benne lévő átalakító szerepkör mellett fejhallgató erősítő és előerősítő is egyben.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

Thorens TD-206Magam is meglepődtem, de éppen két éve már annak, hogy nálam járt az utolsó Thorens lemezjátszó. Persze az utolsót nem „úgy” kell érteni. A Thorens TD-203-at a 309-es követte, most pedig a TD-206-os érkezett hozzám. Bő két hét állt rendelkezésemre, hogy megismerjem a német-svájci gyártó termékét.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

lindemann-audio-musicbook-25-es-55-tesztA német Lindemann Audio manufaktúrát több mint 20 évvel ezelőtt alapították családi vállalkozásként. Ez a forma a mai napig megvan, garantálva, hogy csak kiváló minőségű termékek hagyhatják el a kis gyár kapuit. Eddigi működésük során gyártottak erősítőket (1993-ban ezzel kezdék, ez volt az AMP1 integrált), CD játszókat (1991, CD1) és hangsugárzókat is. Manapság ők is követik az egyre erősebben fújdogáló digitális szeleket és egészen változatos termékvonalat építettek a hálózatos lejátszók köré.

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek

2017. szept. 11. 12:02:57

goldring-1022gx-hangszedo-teszt

A gyártó 1022GX típusjelű hangszedőjét az igényes zenehallgató számára ajánlja. A Goldring 1000 modellek sorozata a mai, modern, fejlett, mozgó-mágneses hangszedő-technológiát képviselik. A hangszedők jelen fejlettségi fokának minden előnyét birtokolják, beleértve a továbbfejlesztett követési képességet és a felhasználó által cserélhető tűket. Az utóbbi időben a mozgó-mágneses hangszedők fejlesztése főleg a barázdakövetés javulásában és a nagyobb áram leadására képes tekercsek kialakítása terén következett be. A mozgó-mágneses hangszedők mindig előnyben részesítik a kar- és phono-előerősítő kompatibilitást, valamint az egyszerű használatot. Míg a mozgó-tekercsesek kialakítása és árazása általában a magasabb régiókat, a mozgó-mágnesesek tervezése a jó ár/érték arány elérését célozza. Nos, lássuk mit tud a Goldring 1022GX, a „házi rivális”, a nagy legenda, a 1042 modell alatt eggyel!

Tovább olvasom...
Posted in Tesztek
Emelkedő irány beállítása

1-10-ig Össz.: 216

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5