0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.
AURUM ALTAN VIII High-End Aktív monitor hangsugárzó

AURUM ALTAN VIII High-End Aktív monitor hangsugárzó

Normál ár: 899 990 Ft

Special Price 449 990 Ft /pár

AURUM ALTAN VIII High-End Aktív monitor hangsugárzó

Quadral - Aurum

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Gyors áttekintés

Utolsó Exdemó aktív High-End hangsugárzó, hibátlan! 

Normál ár: 899 990 Ft

Special Price 449 990 Ft /pár

Elérhetőség: Készleten

Az akció 2017-08-23.-ig, vagy a készlet erejéig él!

* Kötelezően kitöltendő mezők

Normál ár: 899 990 Ft

Special Price 449 990 Ft /pár

Raktáron van:
Igen
Ingyenes szállítás:
Nem
Üzletünkben kipróbálható:
Nem

Részletek

 

Igen! Hosszú évek kihagyása után ismét kapható hazánkban a Németországban talán legnépszerűbb márka a quadral Aurum sorozata. A StreamAudio szakebereinek kezére, szívére és szakértelmére bízva a disztribúció teljes választékkal van jelen. A zenehallgatás felső fokán álló hangsugárzók magyarországi bemutatásához egy kis bevetető ismertetővel kívánunk hozzájárulni. Számos gyártó cég kínálja megoldásait a házimozi és hifi-technikában. A hanglánc végére kerül a „legproblémásabb készülék” a hangsugárzó. Azért ennek a részegységnek legnehezebb a dolga, mert az elektromos jelet – ami köztudomásúlag „elvont” jelenség – hanggá kell átalakítani. Ilyet csak az tud gyártani, aki megfelelő műszerparkkal, kísérleti mérőszobával, komoly tervező mérnökökkel rendelkezik, mint például a quadral. Mert itt még a gyár dolgozói is muzikálisak, a főnöknek saját zenekara van. Bízunk mi az ilyenben? Hát mi csak a saját fülünknek hiszünk, de teret engedünk annak, hátha egybe esik elképzelésünk a gyártóéval. A quadral mérnökei tudják ezt, ezért olyan nagy a választék méretben, teljesítményben, színskálában, hogy találkozzon a hangzásideálal. A választékában megtalálhatók a kislakásokba és a nagy nappalikba ajánlott modellek is. 

 

Kiváltképp zeneszobába ajánlják csúcsmodelljeiket az Aurum sorozat egységeit! Az alkalmazott saját szabadalmak sora, a kiváló alapanyagok és a gyártási tapasztalat meghozza az eredményt, a tiszta, torzításmentes, valósághű hangzásélményt. Az élményszámba menő hangzást olyan technikai szabadalmak biztosítják, mint a sztatikus elven működő szalagsugárzó (ribbon) és a Ricom magassugárzó, amely csodálatosan csilingelő hangot ad. Szintén egyedi megoldás az Altima membrán, ami egy speciális alumínium-titán-magnézium ötvözet és a grafit bevonatú, laminált membrán. A zenei hangok középtartományának, mint például az énekhangnak élethű reprodukciójáért felelős. Mindannyiunk kedvencei a mélyhangok – igen nehéz a torzítás nélküli megvalósításuk – a nyomókamra-reflexiós elv alkalmazásával és az aktív mélysugárzókban alkalmazott valós idejű korrekciós áramkörök használatával érhetők el.

 

A Quadralnál kiemelten foglakoznak az egyes zenei stílusok hangzásvilágával, hogy összehangolják, integrálják a hangsugárzókban mindazokat a jellemző jegyeket, amik az élő koncert hatását prezentálják. Egy álló hangsugárzóban, mint a quadral Aurum sorozat tagjai olyan igények nyernek megvalósítást, amiket a felhasználó vásárlók kívánnak. Nemes-fa alapanyagú hangsugárzó kabinetek a legkisebb sajátrezonanciával, túlterhelés és túlvezérlés elleni védelem, tájolási élesség, valamint a zenei színpad élethű leképezése. Mindez nemcsak egy széken a sztereó háromszögben, hanem két esetleg több hallgató számára is definiált hangzástérrel. A házimozi kiépítésénél is figyelembe kell venni a muzsika szerepét, mert nemcsak filmet szoktunk nézni, hanem koncerteket is, és nem elhanyagolható a filmek kísérőzenéje sem. Ha mindezeket minőségben kívánjuk nézni és hallgatni igen körültekintőnek kell lennünk. Nem tudhatjuk le a vásárlást egykönnyen, nem hibázhatunk – mert az drág 

A quadral állványos kis dobozok – népszerű nevükön polcsugárzók – a legjobban a hozzájuk konstruált hangsugárzó állványokon hozzák formájukat. Utolérhetetlenek a hangszerek hangjának pontossága és a felvételek hangzásterének leképezése tekintetében. Méretük többféle, de ezzel együtt a hangjuk is jellemző. Ha nagy formátumú hangzás előállítása a feladat álló hangsugárzót kell vásárolni. Első ránézésre az álló hangsugárzók nagyok, mindig szem előtt vannak. Második ránézésre már lehet gyönyörködni a valódi faburkolat csodálatosan természetes színében erezetében. Amikor megszólal egy ilyen hangsugárzó, elkápráztat, szobánkba hozza a nagyzenekart a kórussal vagy a templomi orgona hangját.

A quadral hangsugárzók zászlóshajója az Aurum Titán – nevéhez méltóan sugallja tudásszintjét. A Quadral hangsugárzói az 1981-es Titán modell első megjelenése óta referencia, úgymond kapaszkodó, a hangsugárzók megítélése, osztályozása vonatkozásában. A Titán modellváltozatait hosszú évek óta a világ legjobb hangsugárzói között tartják számon a szakírók és a hálás vásárlók, akik egy életre eljegyezték magukat az otthoni muzsikálással. Benne a ma kifejleszthető és csúcsra járatott minőséggel. Számos saját szabadalom áll rendelkezésre és ezeket együttesen is alkalmazzák az Aurum Titán-ban. Ami az alkalmazott alapanyagokat illeti, mind a hangszórók, mind a kabinet mentes a saját hangtól, káros rezonanciáktól, hangelszíneződéstől. Hangszóróihoz még a felhasznált mágnes is gondosan válogatott – mármint a bánya ahonnan a legjobb minőség és mágneses-erő származik. A keresztváltó elektronikus alkatrészei a világ legjobb beszállítóitól van, például a Mundorf kondenzátorok és a RealCable belső kábelezés. Ennek a technikai remekműnek a hangját több híres szakember is nehezen írta le – ezt hallgatni kell. Hallgatója körül megszűnik a világ, csak a zene létezik, és az a lelki varázs, amit a zeneszerzők és muzsikusok a lemezbe rejtettek.

 

A hangsugárzó kiválasztását nagyon sok szempont kíséri. Esztétikai- és ár-, hangzásbéli- és technikai szempontok, melyekből általában nem a legjobb kompromisszum születik. Nem mindegy milyen hangkeltő berendezést viszünk a lakásunkba. Olyan ez, mint a párválasztás a magyar közmondás szerint. Sőt meg is kell simogatni minden nap, mint ahogyan a muzsika simogatja lelkünk a kandalló előtt ülve téli estéken! Ha a lejátszó és erősítő berendezéseinkbe apait – anyait beleadtak akkor a jó hangsugárzó csodákra képes. Betölti muzsikával a szobánkat és a lelkünket. Kell ettől nagyobb gyönyörűség? Igen kell, mert ezzel még nem értünk a végére! A hangsugárzó látványában is kiérdemli figyelmünket, főleg ha tudjuk, hogy egyes modelljeiket a RAL-skála szerint 190 féle színben rendelhetjük.Bízzuk hát szakemberre a feladatok megoldását, és örüljünk az eredménynek úgy, mint amikor a tetőgerendákat emelték be, vagy amikor a mélygarázs szigetelése készült el. A hifi, és még komolyabb válfaja a High-End területén jártas olvasók örömmel veszik a jó hírt, hiszen ők tudják, a jó készülékért a világ végére is érdemes elmenni. Ma már nem kell elmenni, minden itthon van. Valóban nem elég tudni, mik az igényeink, de egy címet (www.streamaudio.hu) jó tudni, ahol mindenre tudják a megoldást!

 

 

További információk

Gyártó Quadral - Aurum
Állapotjelző LED Igen
Magas minőségű alkatrészek Igen
Válogatott alkatrészek Igen
Standby mód Igen
Rendszer (hangolás módja) hátsó bass-reflex
Sugárzási irány előre
Diszkrét teljesítmény-erősítő felépítés Igen
MOSFET fokozatok Igen
Csatlakozó típusa RCA + XLR
Aranyozott csatlakozó Igen
Analóg audio bemenet / kimenet (db) 2 / -
Vonal bemenet Igen
Kabinet anyaga MDF
Kabinet burkolat anyaga fényezett
Beépített erősítő osztály D
Felépítés (átviteli sávok száma) 2-utas
Frekvencia átvitel (Hz) 38 - 65000
Beépített erősítő teljesítmény (Watt) 150 + 50
Hangszórók száma (db) 2
Mély/középsugárzó anyaga ALTIMA
Mély/középsugárzó átmérője (mm) 170
Magas sugárzó anyaga Ribbon
Méretek (szélesség x magasság x mélység - mm) 222 x 405 x 345
Tömeg (csomagolás nélkül - kg/db) 15
IEC lecsatlakoztatható tápkábel Igen
Színválaszték Magasfényű fehér
Mennyiség A megadott ár párra vonatkozik!
Garancia 5 év hivatalos magyarországi garancia
Készlet információ Raktáron - Személyesen azonnal vagy szállítással 24-72 óra
  1. Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Írja le saját véleményét

Hogyan értékelné Ön ezt a terméket? *

  1 csillag 2 csillag 3 csillag 4 csillag 5 csillag
Minőség
Ár / érték
Ár

Az AURUM család, régebben a quadral felső kategóriáját képviselte, azonban pár éve elkülönítve, önálló márkaként kezelik azokat. Az AURUM Phonologue széria második tagja az ALTAN, mint állványos hangfal. A kétutas, hátsó reflexes doboz, ahogy a bevezetőben is írtuk, ribbon magas sugárzóval rendelkezik, a reflexnyílást 52 Hz-re hangolták. A ribbon magasokra jellemző a nagy sávszélesség, a rendkívül levegős és nagy felbontású hang. Aki még nem hallott ilyen sugárzókat, annak elsőre kicsit furcsa lehet a hangja, de nagyon könnyű őket megszeretni. E mellé egy 170 mm-es ALTIMA (vegyjelek: Al, Ti, Ma) mélyközepet raktak az összeszerelő üzemben, közepes méretű testbe csomagolva. A hullámkartonból készült csomagolóanyag megfelelő minőségű, nem kell attól tartanunk, hogy a Stream Audioból hazafelé a Hungárián, heves cikázás közben esetleg megsérülnek a frissen, fél millióért vásárolt hangdobozaink. Kialakítása és az összeszerelése nem hagy kívánnivalót maga után. Rendkívül szép a famunka, ezt a minőséget magasabb árkategóriában sem kritizálnánk. A hangszórókat takaró selyem az igényes mágneses rögzítést alkalmazza. A dizájn modern és letisztult, szerintünk gyönyörűre sikerült. Lehet lakk fehérben, lakk feketében, csokiban, tölgy színben és a RAL skála 195 féle színében rendelni 10 % felárral.


Ismét kitűnő hangsugárzó-márka tűnt fel a hazai kínálatban. A Quadral impozáns megjelenésével, igényes kivitelével és nem utolsó sorban élvezetes, megnyerő hangjával vált népszerűvé a hazai „audiófülek” körében. A múlt század utolsó éveiben és az ezredfordulón korszerűsítették a Phonologue sorozatot így lett Aurum, ez a sorozat tükrözi igazán a cég elkötelezettségét a legmagasabb minőség elérése felé. A fejlesztés mindig is nélkülözte az anyagtakarékosságot, akkor is, most is a technológia csúcsán járnak.


quadral AURUM ALTAN VIII teszt

2014-08-25 07:42:22

quadral aurum altan VIII tesztA gyártó felsőkategóriás Aurum szériájának kettő monitor tagja közül - Megan VIII, Altan VIII – az utóbbi a nagyobb méretű, a modellek típusszámában a „VIII” a Quadral által különösen favorizált, levegős és tiszta megszólalást biztosító ribbon magas sugárzók immáron nyolcadik generációjára utal. A 2-utas rear bassz-reflex Altan VIII egy közepes méretű high-end monitorsugárzó, melynek hangszórókészlete a már említett ribbon magassugárzóból (amely kizárólag az Aurum sorozat kiváltsága) és a 170 mm-es, Altima fantázianevű alumínium, titánium és magnézium kompozíciójú membránnal rendelkező mély/középsugárzóból áll.


aurum altan aktyv hangfalA hangfalak korlátai határozzák meg általában az átviteli lánc minőségét. A Quadral Aurum Altan széria kitágítja ezeket a határokat. A Quadral azon kevés audiofil gyártó közé tartozik, amely aktív hangfal meghajtást alkalmazva megalkotta az Aurum Aktiv szériát. Az állványos Altan a kisebbik tagja a két egységből álló sorozatnak.


JVC High-end projektor Audio Physic Classic 5